MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selin`e Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
1 Ocak 2015 Perşembe

Selin`e Sağlık

2015’in ilk gününden herkese merhaba!! 2014’ten beklediklerimizi bulamadık, savaşlar, ekonomik krizler, seçimler, iş stresleri, ülke krizleri derken bıraktık gitti bugün yepyeni bir yılın, umutların, hayallerimizin, hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarımızın ilk günü ve tam da buna uygun bir sabah kahvaltısı ile güne merhaba diyerekten 2015’i sevdiklerimiz ile bir arada kahvaltıda karşılayalım.  Herkese mutlu, hayallerinin gerçeğe döndüğü bir yıl diliyorum…

 

YUMURTALI EKMEK

MALZEMELER

-2 yumurta

-Baharatlar (kırmızı pul biber, kekik, kuru nane…)

-Tuz

-Sıvıyağ

-4 dilim bayat ekmek

 

YAPILIŞI

-2 dilim ekmeğe bir yumurta gelecek şekilde malzememizi ayarlıyoruz istenilen miktara göre yumurta ve ekmek dilimi sayısında artış yapılabilir.

-Kap içerisinde yumurtalarımızı çırpıp içerisine istenilen baharatlarımızı kendi isteğimize göre ayarlayıp koyuyoruz içerisine tuzu da ilave edip çırptığımız yumurta kabımızın içerisine ekmekleri batırıp tüm yüzeyi yumurtalanacak şekilde buladıktan sonra az yağlı tavamızda arkası önü pişinceye kadar pişiriyoruz.

-Altın rengi olan ekmeklerimizi soframızda sıcak sıcak servis ediyoruz.

 

AÇMA

MALZEMELER

-3 su bardağı süt

-1 yemek kaşığı kuru maya

-2 yemek kaşığı şeker

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 su bardağı sıvı yağ

-Alabildiği kadar un

 

ÜZERİ İÇİN

-1 yumurta sarısı

-Çörek otu, susam

 

YAPILIŞI

-Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım ısınan sütün içine mayayı atıp karıştırıyoruz başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu, sıvı yağı koyalım sonra da ılıyan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştırıyoruz.

-Yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru gayet yumuşak olacak ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır.

-Mayalanan, kabaran hamurumuzu şekillendirip yağlı fırın tepsimize koyuyoruz üzerine yumurta sarımızı sürdükten sonra susam ve çörek otumuzu serpiştiriyoruz ardından önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede pişiriyoruz.

 

BİBERLİ-DOMATESLİ LOR

MALZEMELER

-5 çarliston biber

-3 paprika biber

-1 acı kıl biber

-4 domates

-300 gr. lor

 

YAPILIŞI

-Biberlerimizi istediğimiz gibi julien veya oval oval kesiyoruz ardından domateslerimizi rendeledikten sonra ocağımıza tavamızın içerisine koyuyoruz.

-Öncelikle bütün biberleri iyice kavuruyoruz ardından içerisine lor peynirimizi de koyup kavurmaya devam ediyoruz en son rendelediğimiz domateslerimizi içerisine koyup onların renginin hafif dönmesini bekliyoruz.

-Sıcak sıcak servis ediyoruz, yumurtalı menemen, omlet yiyemeyenler için oldukça iyi bir alternatif.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi